Zuiderpoort
Locatie
Zottegem
Oplevering
2018
Type
Nieuwbouw

Uitdaging

Aan de rand van Zottegem saneerde Smarthome op een slimme manier de vervuilde site rondom een voormalige autogarage en creëerde er een architecturaal hoogstandje bestaande uit 21 appartementen en 1 woning. De nieuwe woonsite vormt meteen een nieuw referentiepunt voor de Zottegemenaar en een mooie nieuwe zuidelijke toegangspoort tot het dorp.

Ruimte

Het project werd gerealiseerd in meerdere fases, beginnende met de afbraak van de garage.
Architect: “De oorspronkelijk nogal vreemde site heeft haar geschiedenis als landmark en opvallende toegangspoort van Zottegem. Het was dus ook niet eenvoudig daar zomaar een nieuw hoofdstuk voor te gaan schrijven. Vooreerst zijn we gaan denken over de volumetrie, want ergens wilden we refereren aan het vorige hoofdstuk van de autogarage. Daarom vinden we nu, net als voorheen, een groter en hoger volume en een lager, langwerpiger volume terug in het ontwerp. 

Voor het eerste gebouw kozen we voor een vrij monolitische look, die plaats biedt aan terrassen. Bij het tweede gebouw vinden we dezelfde langwerpigheid als in het origineel, maar in geschakelde volumes. Het eerste gebouw claimt een eigen plaats in het straatbeeld, waar het tweede aansluiting zoekt met de residentiële omgeving.” De architecturale parel is bovendien zeer goed geconnecteerd met de binnenstad, bevindt zich vlakbij het station en op loopafstand van scholen en winkels. Een geslaagde reconversie!

Franklin Rooseveltlaan 70
1800 Vilvoorde
02 253 66 76

Ondernemingsnummer: 540.772.525
BTW: BE 0540.772.525

Blijf op de hoogte

© Smarthome 2024

Made by Hummingbirds

Découvrez la valeur du terrain de votre projet.

Venez nous consulter pour une consultation sans engagement.

Download de brochure

Download de brochure

Download de brochure

Kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Nieuwbouwproject Monile

Download de brochure

Ontdek de waarde van jouw projectgrond.